De AvD-Oldtimer-Grand-Prix is ​​het bekendste racefestival van de historische autosport op het vasteland van Europa en Scandinavië. Van de supersnelle Formule 1 auto’s uit de jaren 1950 tot 1990 tot de fraaie oude Bugatti’s en Alfa Romeo’s van voor de Tweede wereldoorlog, alles is aanwezig. Sportwagens van merken als Ferrari, Maserati, Mercedes, Porsche, Mc Laren en Lotus nemen deel aan de tientallen races in het weekend. Ook zijn er de oude toerwagens uit de jaren ’60 tot ’90 van de bekende Deutsche Tourenwagen Meisterschaft.

In de pits en op het grote buitenterrein presenteren merkenclubs en fabrieken hun mooiste auto’s. Alle activiteiten, ook in de oude pits, zijn toegankelijk voor het publiek. Natuurlijk met uitzondering van de pitsstraat langs het circuit, maar de talrijke tribunes bieden een prachtig overzicht over de mooiste bochten van het beroemde Eifel-circuit.

Er zijn ook veel aanbieders van klassieke auto’s en accessoires. Daarnaast zijn er tal van prominente gasten en oud-racewinnaars die graag een handtekening uitdelen bij de oldtimer GP.

Of je nu komt om handtekeningen te halen, voor een fotosafari of gewoon om te genieten van de mooiste raceauto’s van de afgelopen decennia – fans van alle leeftijden vinden hier wat ze zoeken. Vooral jonge bezoekers zijn van harte welkom. De toegang is gratis voor kinderen en jongeren tot 17 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Voor iedereen die niet persoonlijk naar de Eifel kan komen, wordt het hoogtepunt van de klassiekers professioneel als livestream op internet beschikbaar gesteld.

Meer informatie over het programma en de entreeprijzen vindt u op:

www.oldtimergrandprix.com